Sponseret indhold fra Helsebladet.dk. Tusind tak for støtten til Biprojektet.dk!

Honning: Det kan du bruge det til

En honning i god kvalitet smager ikke kun fantastisk. Den kan også bruges til både indvordes og udvordes brug. Hudmasker, en bedre fordøjelse og sårheling er blot nogle af de ting, du kan bruge en god honning til. Er du fortsat nysgerrig? Så læs med videre herunder.

Hvis du godt kan lide honning, ved du også, at der er stor forskel på kvaliteten og smagen. En god honning er en rå type, som ikke er blevet udsat for høje temperaturer, og som enten er naturlig eller økologisk, så der ikke er tilsat kemikalier for at konservere det. Med sådan en honning kan du gøre en masse godt for dig selv.

Hvad kan man bruge god honning til?

Sårpleje

Det er måske ikke lige just det, du forbinder en god honning med. Men, hvis du støder på den new zealandske honning, Manuka honning, så kan du faktisk bruge den til sårheling. Det skyldes, at denne honning har et meget højt niveau af methylglyoxal, som sørger for at holde bakterier væk fra sår. Derudover er den antiinflammatorisk. Så sammen med aloe vera er du godt på vej til et sår, der heler med lynets hast.

Shampoo

Er du træt af shampoo, der udtørrer dit hår? Så prøv i stedet at tage en spiseskefuld honning og fortynd det i 200 ml vand. Så har du en naturlig shampoo, der regulerer produktionen af olie, bekæmper skæl og holder håret fugtet og blødt. Du kan også bruge det som balsam eller hårkur.

Bedre fordøjelse

Honning kan ikke kun lindre sår på huden. Det kan også lindre fordøjelsesproblemer såsom halsbrand og mavesår. Honning regulerer nemlig dannelsen af mavesyre, mens anti-inflammatoriske egenskaber heler og gendanner slimhinderne.

Bedre søvn

Har du svært ved at falde til ro, når du skal i seng? Så kan honning være løsningen på dine søvnproblemer. For honning er nemlig rig på sukker, der helt naturligt øger mængden af insulin og serotonin. Sidstnævnte giver dig en følelse af afslappelse, hvilket netop er det, du har brug for, når du går i seng. Tilsæt derfor gerne en teskefuld honning til et glas havremælk eller en kop te en times tid inden, du går i seng.

Ansigtsmaske

Honning tilføjer ikke alene fugt til håret, når det benyttes som shampoo, balsam eller hårkur. Det tilføjer også fugt til huden, hvis det benyttes som en ansigtsmaske. Døjer du med uren hud eller akne, kan din hud få gavn af det, da honning også er antibakterielt.

Påfør et tyndt lag honning i hele dit ansigt og lad det sidde i en halv time. Skyl derefter huden med varmt vand.

Et naturligt vidundermiddel

Honning kan bruges til mangt og meget og er om noget et vidundermiddel. Ovenstående er blot et lille udsnit af det, du kan bruge honning til. Er du derfor klar på at gøre noget godt for dig selv, er det bare med at komme på honningjagt!

Læs andre blogindlæg her!