Sponseret indhold fra Alexander Leo Hansen. Tusind tak for støtten til Biprojektet.dk!

Driv din egen virksomhed ved siden af studiet

Der er mange gode grunde til at starte en virksomhed op ved siden af studiet. Det kræver dog sit at få tid til det, og det skal desuden været noget der har interesse, så der er lyst og overskud til at drive virksomhed. Læs mere her om, hvordan du driver din egen virksomhed ved siden af studiet og sørger for, at den bliver en succes, samt hvorfor det er en god idé.

Af Alexander Leo-Hansen

Derfor er det god idé

En række af verdens største virksomheder blev grundlagt af ambitiøse og beslutsomme universitetsstuderende, der havde gode idéer. Eksempelvis oprettede den verdenskendte Mark Zuckerberg Facebook på sit kollegieværelse, mens han gik på Harvard.

Af samme grund valgte jeg at starte min egen virksomhed, ved siden af jeg læser økonomi. Det kræver dog hårdt arbejde, før det bliver til en succes, men skaber gode forudsætninger for fremtiden og en fast indirekte indkomst.

Udnyttelse af fritiden

Mens du studerer, har du massere tid ved siden af, som du frit kan disponere. Det kan dog være svært at få den fritid, der er mellem forelæsninger og arbejdet, til at blive udnyttet produktivt.

Det er en lille pris, man skal være villig til at betale, når man skal drive ens egen virksomhed. Det er nødvendigt at kunne modstå trangen til at gå byen med vennerne hver weekend, eller bruge endeløse timer på at spille Fifa foran PlayStationen.

Dette gåpåmod og er ikke nemt! Og når alt kommer til alt, så ville alle jo gøre det, hvis det var let.

Jeg har dog valgt brug min fritid effektivt og skille mig ud fra de fleste af mine medstuderende, og dette kan i høj grad betale sig!

Det er dog stadig vigtigt at fokusere på at studierne, er det vigtigste og at de altid skal være førsteprioritet.

Brug omgivelserne

Jeg har brugt massere tid på at holde et skarpt øje med hvad dem omkring mig laver, køber og efterspørger.

Undersøg de mangler der er i samfundet, som der er mulighed for at bidrage med. Der er meget inspiration at hente fra studiet, til hvordan man kan gøre ens idéer til virkelighed.

Det er desuden vigtigt at bruge tid og kræfter på at tale med folk om de produkter eller tjenester som man tilbyder, og skabe interesse omkring ens virksomhed.

Hvis folk imidlertid ikke synes at være begejstrede for ens ideer, kan dette være et tegn på, at man er nødt til at genoverveje ens plan. Det hele er en del af læringsprocessen og det kan være at der kommer nogle bump på vejen.

Arbejd med andre ambitiøse studerende

Man kan få meget ud af at arbejde med andre medstuderende. Jeg har erfaret, at der mange af mine medstuderende, der også leder efter måder, hvor de kan bruge deres evner, samt udvikle dem yderligere.

Hvis ens virksomhedsplan kræver nogle færdigheder eller viden, som man ikke selv besidder, skal man bruge den som en mulighed for at oprette forbindelser og arbejde med andre. Ved at indgå et mindre samarbejde med andre, er der nemlig mulighed for at bruge hinandens ekspertise, og hjælpe hinanden på vej.

Vær ikke bange for at mislykkes

Mens man studerer, er der typisk ikke særlig mange ansvarsområder, udover selve studiet. At starte ens egen virksomhed kan betyde at det er nødvendigt at lave prioriteringer, samt tage en masse risici.

Hvis det ikke fungerer, er det vigtigt at huske på, at man har hele livet og en hel karriere foran sig. Men ved at kaster sig ud i at opstarte egen virksomhed, er der mulighed for at skabe nogle gode forudsætninger for fremtiden.


Læs andre blogindlæg her!