Sponseret indhold fra Kobberbryllup.dk og Giftify.dk. Tusind tak for støtten til Biprojektet.dk!

Lokale delikatesser er den perfekte værtindegave

Du er inviteret til fest. Det kan være alt fra en lille, hyggelig sammenkomst til et kobberbryllup. Traditionen byder, at man tager en lille værtindegave med. Ofte er det ikke til en værtinde, men kan lige så vel være til en vært eller et værtspar.

Uanset hvad er det for de fleste en svær opgave at finde på, hvad man skal købe og medbringe. Det må ikke være for dyrt, det skal være noget alle kan bruge, det skal være opfindsomt og personligt for ikke at sige noget der tager sig flot ud.

Alle disse uskrevne krav til en værtindegave gør det svært at finde den rette gaveidé. Mange tyer til blomster eller en flaske vin, men indrøm det: det er lidt kedeligt, og ens vinflaske drukner nemt i blandt alle de andre ens gaver.

Kig i dit lokalområde

En idé er at kigge omkring i dit lokalområde, specielt hvis du skal til fest et sted, hvor dem der holder festen ikke er fra samme geografiske egn.

Alle egne i Danmark har deres egne kulinariske delikatesser, som man kun kan købe lige præcis der, hvor du bor. Her finder du ikke alene en rigtig fin værtindegave, men får også sat din by eller egn på landkortet hos værter og gæster til festen.

Jeg bor selv på Falster og gik på udkig efter lokale delikatesser fra Falster og naboøen Lolland. F.eks. opdagede jeg de specielle sorte havregryn fra Engdigegaard ved Guldborg, specialøllene fra Krenkerup Gods, for ikke at tale om den næsten verdensberømte kirsebærvin fra Frederiksdal.

I Guldborg finder man også et tilflyttet hollandsk par, der under navnet ”Fra Holland til Lolland” laver virkelig lækre oste, som de sælger fra deres egne gårdbutik.

Honning som gave

Havregryn, øl, vin eller ost? Hvad med honning, der er produceret lokalt i Biprojektet i meget små mængder? Hvis du tager et eller to glas af den hjemmelavede honning med til festen, så er du med garanti sikker på at komme med noget, som ingen andre gør. Der samtidig et samtalepunkt, når folk begynder at spørge til, hvad det er for noget honning og hvad Biprojektet er.


Læs andre blogindlæg her!