Sponseret indhold fra Spicytwist.dk. Tusind tak for støtten til Biprojektet.dk!

Brug honning i madlavningen

De fleste bruger honning som et sødt tilbehør enten i te eller på en dejlig franskbrødsmad, men den har faktisk også en lidt overset egenskab, nemlig som ingrediens i madlavningen.

Den kan naturligvis bruges i søde retter og kager, og som ingrediens i hjemmelavet slik er den også et hit. Dens naturlig sødme er faktisk også super lækker at bruge i diverse kødretter. Prøv det og bliv glædeligt overrasket over dens effekt og smag.

Brug honning i spicy kødretter

Laver du af og til nogle dejlige sammenkogte retter, hvor der både er noget kød og nogle grøntsager i, så kunne du prøve at give retten et lille sødt tvist i form af et par skefulde honning. Det klæder de stærke ingredienser rigtigt godt, og det både fremhæver og nedtoner det meget stærke.

Ligesom sukker kan, så kan honning også være en fin smagsforstærker - uden at den selv dominerer for meget. Honningsmagen er ret fin og nedtonet, så den fungerer mest som en katalysator i forhold til at samle de øvrige ingrediensers smag.

Glaser med honning

Har du en steg, kan du med fordel glaser den med honning, det giver stegen en blank og sprød overside, og så forstærker det også stegens smag. Du kan honningglasere de fleste kødtyper på den måde. Det giver et godt tvist til retten.

Du kan også glasere diverse grøntsager, som bliver sprøde og søde af det. Og så kommer honningglaseret mad bare til at se ekstra flot ud. Det gør det til en dobbelt fornøjelse at servere maden.

Når du først får øjnene op for honningens gode egenskaber, så vil du nok få indarbejdet nogle nye madvaner. Honning gør kun noget godt for din i forvejen delikate retter. Følg en opskrift, eller eksperimenter selv med at tilføje honning til dine retter.


Læs andre blogindlæg her!